Moskee Ar-rahman

Commissie

Het voltallige bestuur van de Vereniging Moskee Ar-Rahman bestaat uit 5 leden:

  • Salah-Eddine Boulahrouz (voorzitter)
  • Afekir Bahid (penningmeester)
  • Abdelillah Laamiri  (Secretaris)
  N

  Onderwijscommissie

  De Ar-Rahman Moskee te Hoofddorp kent een lange geschiedenis in het onderwijzen van de Arabische taal en het verzorgen van Qur’an lessen voor de moslimgemeenschap binnen en buiten Hoofddorp. Er bestaat binnen de moskee een goed georganiseerde onderwijscommissie bestaande uit een bestuur, bestuursvoorzitter, leerkrachten en een aantal vrijwilligers. Naast een schoolprogramma beschikken wij over lesmateriaal die speciaal is samengesteld voor de islamitische kinderen die in Europa verblijven. Onze missie is om kwalitatief goed onderwijs te bieden aan onze leerlingen. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar verbetering en ontwikkeling van het onderwijs. Wij werken vanuit de waarden van de Islam waar onderwijs een belangrijke rol inneemt. Op deze wijze willen wij een bijdrage leveren aan de identiteit en ontwikkeling van onze kinderen. Het slagen van onze missie is sterk afhankelijk van de inzet van alle betrokkenen, de onderwijscommissie, leerkrachten, ouders en kinderen.

  Meld je aan voor onderwijs

  N

  Jongerencommissie

  Jongerencommissie Al-Mu’mineen is opgericht in juni 2012 door 9 broeders en is nog een zeer jonge commissie binnen de moskee. Wij zijn nu enkele jaren actief binnen en buiten de moskee en bereiken met de hulp van Allah vele jongeren. Het dagelijkse bestuur van de moskee kwam met het initiatief om een jongerencommissie op te richten. Op deze wijze moesten de jongeren worden gestimuleerd en gemotiveerd. Daarnaast was het de bedoeling om hen te onderwijzen in de islam islam en in de hedendaagse maatschappij. Dit gebeurt middels lezingen, cursussen, workshops en activiteiten die een maatschappelijke tint hebben. Daarnaast ondersteunt de commissie het bestuur op het gebied van de faciliteiten binnen de moskee.

  Word lid van de Jongerencommissie

  N

  Zustercommissie Al-Agawaat

  Al-Agawaat organiseert diverse activiteiten binnen Moskee Ar-Rahman. Het doel van de activiteiten die verzorgd worden zijn onder andere; het helpen en begeleiden van nieuwe moslima’s, bijeenkomsten organiseren ter bevordering van de zusterschap, het schoonhouden van de moskee en het eetverkoop. Iedere zuster heeft zo haar eigen taak. De zusters komen ook regelmatig bijeen in de vorm van vergaderingen zodat de samenwerking soepel verloopt. De zustercommissie streeft ernaar om de zusterschap te bevorderen doormiddel van de verschillende activiteiten. Door de jaren heen is de zustercommissie uitgegroeid tot een waardevolle groep vrouwen die elkaar adviseren, ondersteunen en helpen om de gemeenschap van Hoofddorp te kunnen dienen.

  Word lid van de zustercommissie

  Kom ons bezoeken, we ontvangen je graag!
  Rondleiding inplannen

  Graan voor Visch 16001,   2132 XA Hoofddorp

  info@ar-rahman.nl

  023 – 56 284 92